TOM K.

Tom Kristensen indkvarterer sig altid på værelse 412 på Concordia Hotel i Le Mans. 4+1+2 giver syv. Hans lykketal, der har stået ham bi i mange år – og måske – hvis man altså tror på den slags - har hjulpet ham til at køre i alt otte Le Mans sejre hjem.

Det er derfor også her, på det fire-stjernede hotels værelse 412, at han har sine få personlige ting spredt i værelset, da han en uge før dette års Le Mans ankommer til byen, der lørdag den 11. juni lægger krop til det legendariske 24-timer lange maraton løb.

Det er lørdag den 11. juni klokken 15.50, og Le Mans 2011 er startet for mindre end en time siden. Tom Kristensen sidder i loungen, der ligger lige over for Audis pit-område. Rummet er nødtørftigt indrettet med barstole og forfriskninger ad libitum. Mere end nok til 24 timer.

Han er allerede iført sin rød/hvide Audi køredragt, selv om han sandsynligvis først skal ud og køre, når tusmørket falder på.Hans øjne følger løbet på en storskærm. Han ser sin makker i Audi’s bil nummer 3, Allan McNish, udnytte en fejl begået af en anden kører. Pludseligt ligger han lige bag en langsommere Ferrari. Han forsøger at overhale ham indenom i det næste skarpe sving, men Ferrarien har ikke set ham. De støder sammen. Den perfekte bil, en Audi R18, flyver sidelæns mod dækværnet med 230km i timen. Bilen rammer og splintres fuldstændigt.